Étkezés
Az étkezési lemondás rendje :
Az adott napi étkezés lemondására nincs lehetőség, legkésőbb 11. 30 - óráig jelezve 11. 30 - 12. 00 között elvihető,
A következő nap lemondását előző nap reggel 9. 30 óráig lehet megtenni, a hétfői nap lemondását péntek reggel 9. 30 óráig lehet megtenni.
Az étkezés lemondása telefonon, a 06-1-803-5573 telefonszámon, a helyszínen történő lemondási íven történő rögzítéssel, vagy a tunderkertovoda.x@gmail.com e-mail címre küldve tehető meg.
KÖSZÖNJÜK AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET!

Az egészséges táplálkozás a kisgyermekkori fejlődés egyik legfontosabb előfeltétele. A táplálkozási szokások gyermekkorban alakulnak ki, ezért sok múlik rajtunk, szülőkön, hogy gyermekünk megismerje az egészséges táplálkozás alapjait, és megszeresse azokat az ételféleségeket, amelyek tartalmazzák a szervezet működéséhez szükséges összes tápanyagot.
Mit tartalmazzon a kisgyermek étrendje?
Az óvodáskorú gyermekek megfelelő étkezésének kialakításához jó támpontot adhat az óvodákban alkalmazott étrend. "A gyermekek számára az óvodai nevelési napokon az óvodában déli meleg főétkezést, valamint tízórai és uzsonna formájában két kisétkezést kell biztosítani." (Gyvt. 21/A. § (1) bekezdés)
"A rendszeres, napi ötszöri étkezés gyermekkorban kiemelt jelentőségű, hisz ekkor alakul ki a későbbi évekre is átvitt étkezési ritmus, illetve a megfelelő ütemű fejlődéshez is elengedhetetlen, hogy a három főétkezés mellett, az állandó mozgásban lévő fejlődő csemete kisétkezéssel is megkapja a szükséges energiát és tápanyagokat" – hangsúlyozza a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.
A táplálkozás alapját a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok adják, ezért gyermekünk étrendje mind az öt csoportból – kenyérből és gabonafélékből, gyümölcs- és zöldségfélékből, húsokból, tejből és tejtermékekből, valamint növényi zsiradékokból – kell, hogy tartalmazzon élelmiszereket. Törekedjünk arra, hogy mindezek minden nap, lehetőleg minél változatosabb formában kerüljenek az asztalra. Ha a gyermek nem szívesen fogyasztja valamelyik alapanyagot (például a tökfőzeléket), ne erőltessük rá, de próbálkozhatunk másféle elkészítési móddal (például csőben sült tök, vagy krémleves). Figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is, ugyanakkor mellőzzük a cukrozott, különböző adalékanyagot tartalmazó italok és üdítők adását. Különösen figyeljünk oda a folyadékpótlásra a nyári melegben, illetve sportolás közben, mivel a kisgyermekek nagyon könnyen kiszáradhatnak.


